kabar

Alkaloid Toluidine kayata anisodamin lan cyperine duwe kegiyatan biologis sing penting lan nilai obat klinis. Alkaloid iki biasane dipikolehi kanthi cara ekstraksi tradisional saka tanduran asli, lan teknologi sintesis heterologik mikroba adhedhasar biologi sintetik nyedhiyakake strategi anyar kanggo persiapan alami obat produk. Ing biosintesis n-metilpyrrolidine, l-ornithine digunakake minangka prekursor, sing dikatutake karo ornithine.

safds

Kanggo mbangun sel heterologous lan sintesis N - metil pyrroline chassis XiaoYouLi plume flat plume lan xiao-dong li zhou klompok, peneliti nganakake panliten ing ngisor iki: 1) sumber pisanan saka sumber sumber obat telung titik AaDAO2 amine oxidase lan Fungsi biokimia AaDAO3, sumber lan gumpalan liga coca ornithine decarboxylase EcODC lan sumber putrescine tanguticus - N - metil transferase menyang pot ing sintesis katalisis enzim vitro lan screening saka EKCC, AtPMT lan AaDAO3 ing sintesis vitro metabolik ; 2) telung gen struktural ing modul iki luwih disedhiyakake menyang escherichia coli lan saccharomyces cerevisiae kanggo mbangun sel sasis sing cocog lan nglakokake tes fermentasi goyang. Senyawa n-metilpyrrolium target wis kasil dijupuk kanthi ngasilake 3.02 lan 2.07mg / L masing-masing.3) kanthi dhasar iki, supaya bisa nambah produksi, panliten uga ngalahake saliyane sel ragi ing N - Metil pyrroline persaingan alur metabolisme sing gegandhengan karo ALD4, ALD5 lan HFD1, ing wektu sing padha nyatakake SAM2 dikuatake liwat enzim utama sintetik sintetik kutuaktik sing dibutuhake kanggo SAM, pungkasane sel ragi ing N - metil pyrroline ngasilake 17,82 mg / L, dibandhingake kanthi galur asli mundhak 8,6 kali.

Panaliten iki minangka pisanan kanggo nggawe sel sasis mikroba kanggo sintesis heterologik n-methylpyrrolidine, sing nduwe dhasar penting kanggo nganalisa lan sintesis heterologis prekursor alkaloid obat n-methylpyrrolidine.

Panaliten kasebut uga didhukung dening zhejiang universitas profesor obat tradisional Cina zhang chuanyin lan dibiayai dening Akademi Ilmu Cina.Peragamaan profil metabolit lan molekul cilik NMR didhukung dening platform teknologi interaksi metabolisme lan protein ing tengah kanggo layanan teknis umum pusat kecemerlangan tanduran molekuler


Wektu kirim: Mei-28-2020