kabar

Minangka struktur kerangka akeh produk alami bioaktif lan obat (kayata batuk dexamethadine suppressant batuk), moralane bisa diduweni saka turunan utama 1-benzyl octahydroisoquinoline asale dening reaksi kimia telung langkah. Cara-cara sintesis panengah kalebu pemisahan klasik. Hidrogenasi katalitik saka logam transisi lan desematization cyclohexamine oxidase lan boramine, nanging cara iki umume duwe kekurangan kayata stereoselektif, biaya produksi dhuwur, ekonomi atom sing ora apik utawa polusi lingkungan serius.

Institut bioteknologi industri Tianjin, akademi ilmu ilmiah China Zhu Duiming, Wu Qia pimpinan tim biokatalysis lan kimia ijo, kanthi nggunakake pengurangan antipodal Imine Reductase (Imine Reductase, IRED), saka siri alpha, Imatur unsaturated beta (1 - benzyl enem) turunan isoquinolin hidrogen), persiyapan sukses kanggo 1 - benzyl wolung derivatif isoquinoline hidrogen, kanggo sintesis senyawa senyawa iki menehi cara katalitik biologis sing efektif.

agfd

Ing panliten iki, perpustakaan imine reductase ditampilake kanthi nggunakake substrat prekursor dextromethorphan, lan ditemokake yen loro enzim nuduhake stereoselektif paling dhuwur lan pelengkap, kanthi enantiomer liwatputih nganti 98% (S) lan> .Katalitik katalitik. efisiensi ana 5.4 × 10-2 lan 24.1 × 10-2 s-1 mm-1, masing-masing. Ing asas iki, reaksi persediaan skala laboratorium ditetepake, lan pamisahan produk misahake masing-masing 74% lan 80%. Sabanjure, enzim sing duwe adaptasi spasial sing luwih dhuwur dipikolehi ing persiyapan turunan sing ngemot substitusi beda ing posisi p-posisi lan ortho saka prekursor, sing bisa entuk stereoselectivity lan pamisahan pamisah kanggo kabeh wolung substrat, lan duwe keuntungan kompetitif sing signifikan cara sintesis sing ana.

Panaliten kasebut didhukung dening yayasan ilmu alam nasional China (21778072) lan komisi sains lan teknologi tianjin (15PTCYSY00020 lan 15PTGCCX00060) .Ing panaliten iki bubar diterbitake ing jurnal katalitis & katalisis Advanced, lan wis dipilih minangka Topik Panas bicatalysis .Yao peiyuan, peneliti digandhengake ing institusi teknologi tianjin, lan xu zefei, siswa lulusan, minangka panulis kertas co-lead.


Wektu kirim: Mei-28-2020